sandraceciliaa.blogg.se

le moins routine le plus de vie

Smink!

Kategori: Allmänt

Idag hade vi en riktigt rolig smink lektion, vi fick göra exakt vad vi ville! Självklart måste man ju göra bas, grundskugga och fransmarkering men vi fick leka loss lite med ögonskuggor och annat! Tyvärr hade jag och personen jag sminkade på inte mycket tid att leka med ögonskuggorna för att basen tog ett tag på oss båda. Så vi fick helt enkelt göra nåt enkelt som går fort, därför valde jag att göra en brun lite lätt sotad sminkning. 


Jag tycker att resultatet blev bra, hade jag haft mer tid så hade jag dock sotat det mer och lagt ner mer tid på det! 
Jag har inte gjort några fransar utan bara använt ögonskugga! 





Morgon

Kategori: Allmänt

Hej hej! Just nu ligger jag i sängen! Så otroligt skönt med sovmorgon. 
Vi skulle egentligen ha börjat vid nio tiden men lektionerna blev inställda så vi ska bara ha hantverk vid 12. Men jag missar det med för att jag ska till tandläkaren, usch vad jag inte tycker om det! 
Så idag får bli en pluggdag! Ska ha ett stort prov i allt vi har lärt oss om hår, smink, hygien och annat! Alla ska göra det vecka 50 men jag är ju i Spanien då så jag ska göra det tidigare! Lite jobbigt för att jag suger på att plugga men men! Bättre att plugga nu och vila i Spanien sen! 



Ung Cancer

Kategori: Allmänt

Som många kanske vet så finns det en organisation som heter Ung Cancer. De samlar in pengar till cancer drabbade i unga åldrar. Några gånger per termin så har de dagar då man kan komma och pärla "Fuck Cancer" armband, det gjorde jag idag! Det var riktigt roligt! 

Det var så himla kul och fint de alla gjorde! När vi kom in var det proppfullt i lokalen! Men efter en stund fick vi en plats på golvet där vi satt en timma ungefär! Sen hittade vi ett bord där vi satte oss! Dessa armbanden betyder så mycket för folk. Om man gjorde 5 eller mer så fick man ett armband! Vilket var super kul! Jag gjorde 12 armband var av ett jag köpte och ett som jag fick! 
Ett armband kostar 100 kronor, och har man inte inte 100 kronor att betala med så kan man istället va med och göra ett armband. Gjorde man då 12 som jag gjorde så är ju det nästan 1200 kronor! Då har man ju gett mer än att bara köpa ett! Super bra ide! 






Stan

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en hel dag på stan! Först gick jag, min syster och en kompis  till Ung Cancers kontor i Göteborg! Sen gick vi och handlade och åt på Condeco! 
Det är så mysigt att vara i stan när julen närmar sig! Det är en sån underbar stämning och de flesta människor ser så glada ut! 





Kläder

Kategori: Allmänt

Jag brinner mer för hår och smink men jag kan även tycka att kläder kan vara kul någon gång ibland. Därför jag inte tycker att kläder är så roligt är för att ja tycker att alla har samma! Iallafall där jag bor och går i skola. 
Så jag har gjort tre kollage där ja visar lite kläder som jag kan tänka mig ha på mig, kläderna jag har valt är lite skojiga och färgglada men även mer vanliga! Enjoy! 

Den här outfiten tycker jag väldigt mycket om! Den är lite annorlunda väldigt bekväm! 
Jag föredrar sneakers när det gäller skor och även ryggsäckar istället för handväskor som ALLA har. 
Jag älskar stora tröjor med tights och ett par snygga skor till! 


Den här är lite mer åt det fina hållet! Jag älskar vinrött så jag har valt en vinröd klänning med ett par högklackade skor! 
Jag väljer ett par sotade svarta ögon som smink! Och har man ganska mycket runt ögon då det är lite mer extremt så ska man försöka att ha det lite mer naturligt runt läppar. Man kan slänga till med ett par riktigt röda läppar men det skulle dra till sig extremt mycket uppmärksamhet!
  Ett fint smycket sitter inte fel! 


Den sista outfiten är mer färgglad vilket jag gillar! Det är en mysig vit stor stickad tjocktröja med ett par PacMan tights! 
Och ett par vinröda Dr.Martens.
Ryggsäcken gillar jag skarpt! 
Här valde jag bara en vingad eyeliner och ett par vinröda naglar, kanske lite mascara! 
Den blåa "bollen" är ett slags läppsyl eller bara nåt att återfuktar läpparna med! Den finns i massa olika dofter!

Insperation

Kategori: Allmänt

Som ni vet så pluggar jag till att bli stylist. Och när man är stylist så är det viktigt att ha mycket kreativitet och bli inspirerad till att göra grejer! 
Jag blir inspirerad av Linda Hallberg. 
Hennes sminkningar är helt sjukt snygga!
Hon använder ibland mycket starka färger/glitter eller bara lite mer sotade naturliga ögon. 


Allt hon gör ser väldigt fint ut och det märks att hon har jobbat som det ett tag! I hennes blogg kan ni läsa om sminket hon använder vad hon gör, hur hon gör det och ibland har hon tävlingar! Jag gillar hennes blogg skarpt! Hon har även en youtube kanal där hon gör mycket tutorials och annat! Jag skulle absolut kika in på hennes blogg om jag var intresserad av smink och annat!





Kjolar!

Kategori: Allmänt

Någonting som jag har börjat gilla väldigt mycket är kjolar! Speciellt vinröda eftersom att röd är min favorit färg! Jag tycker det är jätte snyggt när man har en vinröd kjol med hög midja till en snygg tight topp! Jag planerar att ha min vinröda kjol till mitt gråa linne med svarta mönster som jag köpte på bikbok i somras!  Använd mycket snygga accessoarer till din outfit! Jag personligen tycker om ringar och halsband eller örhängen! Jag älskar armband! Ibland vanliga tyg/snören och ibland mer fina stål armband man kan köpa i vilken klädaffär som helst!



Dagens låt

Kategori: Allmänt

Dagens låt tycker jag är väldigt speciell och otroligt bra! 
Det är Macklemores' - Same Love.
Jag tycker personligen att den är så underbart fin! 
Om man lyssnar på låt texten så handlar den om "same love" alltså att älska varandra oavsett kön. För mig är detta väldigt viktigt, jag vet inte ens varför men jag har alltid stöttat detta! Varför skulle det vara någon skillnad egentligen? Med tanke på hur många människor det är som tar livet av sig pågrund av att som blir mobbade för att att dom är "gay".
Löjligt! 
Jag stöttar detta fullt ut! Lyssna på låten om du har tid!  Bloggar mer snart! Hej!


Förlåt!

Kategori: Allmänt

Förlåt för att jag är så dålig på att uppdatera just nu! 
Men jag har så mycket i skolan och ja blir super lätt stressad. Men jag ska försöka! 
Den 8 december åker jag till Playa Del Ingles i Spanien och då kommer jag försöka blogga lite om mina dagar i Spanien. Jag åker hem två dagar innan jul så jag kan skriva lite om jul i Spanien! :) Ser verkligen fram emot detta! Här kommer lite bilder.